17 juli 2021: het is 10.30 uur en mijn examen van deze nieuwe techniek begint.

Ik heb de uitdaging om de persoon te gaan masseren, die deze techniek helemaal heeft uitgewerkt, the master himself, Pim Vree.

Enigszins trillende benen en handen heb ik wel, maar dat verdwijnt al snel.

Ik begin met een intake, waarin hij een cliënt ‘speelt’ die voor deze massage altijd bij ene Richard komt, en hij heeft ook nog diverse klachten. Daar was ik niet op voorbereid, want de opleiding is gericht op het gebruiken van deze massagevorm als ontspanningsmassage. Maar er in de lessen zijn diverse situaties wel ter sprake gekomen. En bij het examen wordt ook beoordeeld je inzicht in de mate waarin je in staat bent de geleerde technieken therapeutisch te gebruiken, met vermindering of zelfs verdwijning van de klachten als gevolg.

Ik begin, en de zenuwen verdwijnen. Ik voel me als een vis in het water, want het gaat heerlijk en Pim begin ook meer en meer te ontspannen en laat merken dat hij de massage erg prettig vindt.
De langzame strijkingen van de schouders, over de rug, naar de bovenkant van het bekken, gevolgd door andere technieken op de schouders, rug en onderrug, rollen zo uit mijn handen, vuisten en armen. Ik ga door met de benen en voeten.

Vervolgens draait Pim zich om en zijn er nog diverse technieken die ik uitvoer op de voorkant van de benen en de armen.
De tijd gaat heel snel, dus ik kan niet eens alle technieken, die ik zo intensief heb geoefend, toepassen.
Ik eindig met diverse technieken op hoofd, nek en bovenkant schouders en vóór ik het weet zijn de 90 minuten om en is het tijd om de massage af te ronden.

Dan volgt nog een spannend deel: de terugkoppeling.
Pim begint met vertellen hoe positief hij het geheel ervaren heeft en hij heeft ook nog enkele aandachtspuntjes.
Maar dan komt het verlossende woord: hij is uitermate tevreden (en dat is Pim niet snel, heb ik ervaren in al zijn lessen).
Ik krijg geen cijfer maar ik zie een heel tevreden man zitten die vervolgens mijn diploma overhandigt.

Super enthousiast rijd ik naar huis.
Ik ben geslaagd!!

De technieken, waarvan ik in het begin (bij mijn eerste kennismaking met deze technieken) dacht: “wat is dit voor een rare massagevorm” heb ik bijzonder goed onder de knie en ik vind het heerlijk om deze massage te kunnen geven.
Inmiddels heb ik bij diverse mensen (onderdelen van) deze techniek toegepast. Mensen met verschillende klachten die enerzijds voor de ontspanning bij mij komen, maar ook wel graag willen dat ik de klacht behandel en vervelende gevoelens (pijn, beperking) verminder of wegneem.

De Vreeling Deep Tissue Massage is gebaseerd op een een hele rustige methode, met zeer langzame strijkingen over het lichaam. Er wordt géén olie gebruikt, dus huid-op-huid. Dit maakt dat de lage snelheid noodzakelijk is. Tevens is de druk stevig, waardoor naast de spieren ook het dieperliggende bindweefsel wordt losgemaakt zodat de spieren meer ruimte krijgen.

Wil je dat ook ervaren? Kom bij me langs.
Je mag de kennismakingsaanbieding hiervoor gebruiken: 45 minuten voor € 25,-, hoewel 45 minuten eigenlijk wat kort is voor een uitgebreide Vreeling Deep Tissue Massage.

Tot snel in mijn praktijk!